Mum Lekesi Nasıl Çıkar ?
Mum Lekesi
Kullanıldıkları ortamlarda zengin, mistik veya romantik bir ambians yaratılmasını sağlayan mumlar, yakılmadan önce şamdanlara, cam veya porselen kaplara konularak mum damlalarının etrafa bulaşmaması amaçlanır. Buna rağmen mum damlaları akışkan olmalarından dolayı kumaş, halı, koltuk, masa örtüsü ve mobilya üzerlerinde mum lekesine neden olurlar.
Mum Lekesi Nasıl Oluşur ?
Eriyen mumların damlaması ile oluşan mum kalıntılarının çıkarılması için mum damlalarının soğumalarının beklenmesi gerekir. Mum bulunduğu yüzeyden çıkarılsa bile ardında mum lekeleri bırakabilmektedir.
Parafin mum, jel mum veya diğer petrol türevi mumların içeriğine eklenen boyalar ve kokular mum lekesinin çıkarılmasını zorlaştıran etkenlerdir. Özellikle dekoratif ve süs amaçlı olarak kullanılan çok çeşitli renkteki mumlar daha zor mum lekelenmelerine neden olurlar.
Mum Lekesi Nasıl Çıkar?
Mum lekesi çıkarılırken faydalanılabilecek leke çıkarma teknikleri:
Mum Lekeleri
Çok fazla kullanım alanı olan mumlar sıkça da mum lekelerine neden olurlar. Mum lekesi nasıl çıkar sorusu için her durumda geçerli tek bir cevap yoktur. Farklı yüzeylerdeki mum lekesi çıkarılmasında farklı tekniklere ihtiyaç duyulur.
Ayrıca mum lekesi için çıkarma işlemine başlamadan önce mum lekeli ürünün bakım talimatlarını okumanız yararlı olacaktır. Mum lekesi, özellikle mobilya gibi bir yüzeyde oluşmuşsa üretici firmayla iletişime geçmeniz gerekebilir.
Dry Center Uyarı
Bu sayfalarda; mum lekesi nasıl çıkar sorusuna cevap olabilecek, pratik ve etkili olabilen leke çıkarma tavsiyeleri yer almaktadır.Bu tavsiyelerin uygulanması ile mum lekelerinin her koşulda tamamen çıkarılacağının kesin olmadığını, mum lekesi çıkarma uygulamalarının ve etkilerinin sorumluluğunun uygulayıcıda olduğunu da göz önünde bulundurmanız gerekir.