dry center reklam alanı

Küf Lekesi Nasıl Çıkar ?

Küf

Küf, mantarlar olarak bilinen basit bitkiler grubuna aittir. Küfler, havada daima mevcut olmalarına karşın, bizim burada sözünü ettiğimiz türden küfün gelişmesi için neme ve belli sıcaklığa ihtiyaç duyulur.

Bu küfler, yeterince beslenebildikleri herhangi bir şey üzerinde yetişebilirler. Zamanında veya iyi temizlenmeyen giysiler ve halılar üzerindeki kirler, belirli nem ve sıcaklıkta küfün oluşmaya başlaması için gıda fonksiyonu görürler. Mutfak duvarlarında oluşan türden yağ tabakaları da küfe neden olan birçok besleyici madde içerirler.
Küfler, yaz mevsiminde, kapalı kalan evlerde ve yapı malzemelerindeki nem nedeniyle yeni inşa edilmiş evlerde de gelişme ortamı bulurlar.

Küf Lekesi

Birçok durumda küf lekesine yol açan küfler; nemli, sıcak, aydınlık olmayan ve/veya hava sirkülasyonunun olmadığı giysi dolapları, evlerin tavan araları ve kiler gibi yerlerde gelişir. Bodrum katındaki odalarda, duş perdelerinde veya ütülenmek üzere yığılan nemli giysiler üzerinde de küften kaynaklanan küf lekesi görülebilir.

Küfler, gelişirken önemli ölçüde tahribat yaratmakla kalmaz, çıkarılması zor bir küf lekesi ile beraber kekremsi bir koku yaratır ve giysilerin rengini soldururlar. Küf lekesi için vaktinde önlem alınmazsa bazen giysi veya halı çürüyüp lime lime oluncaya kadar kumaş ve elyaf aşınmaya devam eder.

Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Küf lekesi ve küfün neden olduğu oluşum ince, siyah veya bazen beyaz görünümlüdür. Evlerde genellikle pamuk, keten, rayon, ipek, yün, deri, ahşap ve kağıt üzerinde küf lekesi oluşabilir.
Küf lekesi nasıl çıkar konusunda detaylı uygulamaların olduğu sayfalar:

Küf Lekesi Nasıl Önlenir ?

Küf lekesi oluşmasının önüne geçebilmek için altın kural; giysileri, halıları, dolapları, şifonyer çekmecelerini ve bodrumları mümkün olduğu kadar temiz tutmaktır. Asetat, akrilik, polyester ve naylon gibi sentetik elyafların çoğu küfe karşı dirençli oldukları için, bu elyaflardan yapılma temiz giysiler, halılar küf oluşumunu desteklemeyeceklerdir. Fakat küf lekesi gelişimini engellemek için, kumaşın veya halı elyafının türü ne olursa olsun kirli bırakılmamlıdır.

Küf oluşumunu önleyebilmek için daha fazla bilgiye Küf Nasıl Önlenir sayfasından ulaşabilirsiniz.

Bize Ulaşın

  • Telefon: 444 4 379 (DRY)

  • Faks: 0216 428 48 70

  • Form: İletişim Formu için tıklayın.

Bizi Takip Edin!