dry center reklam alanı

Koku Giderme

Dry Center; çok katmanlı temizleme ve kontrol süreçleriyle kıyafetlerdeki ağır olanlar dahil bütün kokuları gidermek için koku giderme hizmeti verir. Bu sayede; gelişmiş makine ve ekipmanlar, başarısı kanıtlanmış teknikler ve etkili temizlik malzemelerinin kullanımı ile kokuların giderilmesinde başarılı sonuçlar alınır.

Kuru temizleme ile kokuların her durumda tamamen giderilememesi ve başka tekniklere ihtiyaç duyulabilmesi gibi durumlarla karşılaşabiliriz. Bu aşamada; kumaş çeşidi ve koku oluşumuna göre buharlı işlem, leke çıkarma gibi diğer uzmanlıklarımız devreye girer.

Kokular Nasıl Giderilir?

Koku tanımlandıktan sonra kumaş dokusu için en uygun temizleme ve çıkarma yöntemi kullanılarak kokular giderilir. Kuru temizleme koku giderir mi sayfasında koku giderme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler bulunmaktadır. Kuru temizleme ter kokusunu giderir mi, kuru temizleme kokusu konularındaki bilgilere de bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Koku Giderme ve Sık Sorulan Sorular

Koku Nedir?

Koku temel olarak; burnumuzdaki reseptörlerin soluduğumuz havadaki mikroskobik molekülleri tespit etmesi ve beyine bu kokuyu tanımlayan mesajların gönderilmesidir.

Açan bir gül, taze bir fincan kahve, fırından yeni çıkmış bir ekmek kokusu, güzel kokulara örnekken, bu bölümde kastedilen kokular, solumaktan hoşlanılmayan kötü kokulardır.

Kumaşlardaki Kokular Nasıl Oluşur?

Kötü kokulu molekül, parçacık ve uçucu organik bileşikler, lif seviyesinde kumaşa derinlemesine nüfuz ederek kötü kokular meydana getirirler. Bu kokulara; makinede unutulan çamaşır kokusu, mutfak veya restoranda kıyafete sinen yemek kokusu, havasız kalan gardırop kokusu, kokan giysi ve ayakkabı gibi giyim eşyalarının neden olduğu dolap kokusu, nem kaynaklı küf kokusu, rutubet kokusu, mangal ateşinin is kokusu, kamp ateşinin duman kokusu örnek olarak gösterilebilir.

Her Kumaş Kokulardan Aynı mı Etkilenir?

Hayır; rayon, polyester, naylon gibi sentetik lifler ve ipek gibi bazı doğal lifler hoş görünebilmekle birlikte teri itme yetenekleri sınırlıdır. Bu da, ter gibi vücut sıvılarının ve neden olduğu kokuların kumaş yüzeyine sıkışmasına ve daha kötü kokmanıza neden olur. Yapılan bir araştırmada da, inkübe edilen pamuk ve sentetik tişörtler arasında, mikrobiyal büyümenin sentetik tişört üzerinde daha fazla geliştiği tespit edilmiştir.

Pamuk, yün ve keten gibi doğal liflerse, cildinizden teri emer ve terin buharlaşmasına izin verirler. Vücut kokusunun daha az gelişmesi için nefes alan doğal liflerin tercih edilmesinin nedeni budur.

Bize Ulaşın

  • Telefon: 444 4 379 (DRY)

  • Faks: 0216 428 48 70

  • Form: İletişim Formu için tıklayın.

Bizi Takip Edin!