dry center reklam alanı

Evde Kuru Temizleme Nasıl Yapılır?

Evde kuru temizleme nasıl yapılır sorusunu cevaplamadan önce kuru temizleme nedir, kuru temizleme nasıl yapılır makalelerini ve bu sayfadaki evlerde ve kuru temizlemelerdeki yapılabilecek işlemlerin neden farklı olduklarını okumanızı tavsiye ederiz.

Evde Kuru Temizleme

Dry Center, evdeki makinelerinizden daha büyük ve teknik olarak daha gelişmiş bilgisayar kontrollü makinelerle giysilerinizi temizler. Temizleme sırasında evdeki makinelerden farklı olarak su yerine çözücü kullanılır.

Su, lifleri şişirerek birçok kumaşta doku bozulmasına ve boya, renk kayıplarına neden olur. Kuru temizleme sıvısı, çözücüsü ise su gibi ürünleri yıpratmaz, sudan çok daha hızlı buharlaşarak giysilerden kolayca arındırılır. Ayrıca bu çözücü, temizleme döngüsü boyunca filtreler aracılığıyla yeniden sirküle edilir. Daha sonra kristal berraklığında olacak şekilde damıtılır ve tekrar kullanılmadan önce tamamen saflaştırılır. Sonuçta, evde kuru temizleme yapılması her şeyden önce teknolojik olarak mümkün değildir.

Evde Kuru Temizleme Nasıl Yapılır?

Kuru temizleme veya ıslak yıkama işleminin belirli bir giysi veya tekstil ürünüyle uyumlu olup olmadığını birçok faktör belirler:

  • Elyaf bileşimi ve giysi yapısı,
  • Kumaşta bulunan boya,
  • Mevcut kir ve leke türleri,
  • Giyside kullanılabilecek çeşitli süslemelerin, astarların veya diğer bulguların doğası.

Bu nedenle Dry Center, hangi sürecin giysiyi benzer bir "yeni" duruma, en iyi şekilde nasıl geri getireceğini belirlemek için mesleki uzmanlıklarından, püf noktalarından faydalanır. Bu açıdan, evde kuru temizleme nasıl yapılır konusu, uzman olmayan tüketiciler için birçok bilinmezlikle doludur. Nubuk, süet, kürk, orijinal veya suni deri, ipek, saten gibi hassas ve aksesuarlı, astarlı, karışım kumaşlı ürünlerinize evde işlem yapmaktansa özellikle kaçınmanız gerekir.

Evde Kuru Temizleme ve Sık Sorulan Sorular

Evde Ceket Kuru Temizleme Nasıl Yapılır?

Evde ceket kuru temizleme nasıl yapılır konusunda öncelikle ceketin nasıl kuru temizleme yapıldığını bilmekte fayda vardır. Sanıldığının aksine, evdeki kurutma makinesinde kuru temizleme yapılamaz, çünkü kuru temizleme, sadece kurutma işleminden ibaret değildir. Kuru temizlemenin ana işlevi, ceket ve diğer giysilerin kumaş dokularını yıpratmayan çözücüler kullanarak yıkanmasıdır.

Ceketler kuru temizleme yapılırken uzman seviyesinde dikkat edilmesi gereken konular vardır:

  • Kumaş: Ceketler; yün, ipek, kadife, pamuk, polyester, naylon, keten, kaşmir, viskoz gibi farklı kumaş türleri veya karışımlarından üretilirler. Farklı kumaşlar, farklı müdahaleler gerektirebildiği için temizleme sırasında ceketin kumaşına göre hareket edilir. Örneğin; kumaşın hassasiyetinden dolayı keten ceketteki lekeye müdahale ederken kullanılabilecek leke çıkarıcılar çok sınırlıdır.
  • Üretim Malzemesi: Ceketler, büyük çoğunlukla sadece kumaştan üretilmezler. Pantolon ve ceketten oluşan bir takım elbise içinde yer alan veya tek bir ürün olarak satılan cekete formunu, şeklini veren astar, tela, yaka, vatka, manşet, cepler gibi birçok bölüm ve parça bulunur. Ceketi temizlerken bu üretim malzemelerinin yapılarının korunması, öncelikli olarak ele alınmalıdır.
  • Leke ve Kirler: Mont, kaban, pardösü gibi kalın tekstil ürünlerinin ceketin üzerine giyildiği kış ayları hariç, ceket bir dış giyim ürünüdür ve lekelenmesi, kirlenmesi bazı ürünlere göre daha kolaydır. Bu leke ve kirlerin çıkarılması için kuru temizlemeye takviye olarak sıklıkla profesyonel leke çıkarma işleminden faydalanılır.

Evde Temizleme Yapılması Nelere Yol Açabilir?

  • Giysi küçülebilir; sadece biraz değil, önemli ölçüde. Yünlüler ve perdeler boyutlarının yarısına kadar küçülebilir.
  • Giysinizin şekli bozulabilir. Kazak kollarınızın yere kadar sarktığını hayal edin.
  • Zamanla yıpranmadan dolayı abiye elbisenizin kumaşı veya pantolon, ceketler gibi kıyafetlerinizin astarı yırtılabilir. Bu yüzden; takım elbise, ceket çamaşır makinesinde nasıl yıkanır sorusunun cevabı temelde “yıkanmamasının tavsiyesi” üzerinedir.
  • Renkler solabilir veya zayıflayabilir. Örneğin, günümüzde bazı ipekler yıkanabilir olsa da, boya kolayca akıp giysinizi mahvedebilir.
  • Yıkama; herhangi bir aksesuar, boncuk, payet veya danteli yok edebilir. Kuru temizleme daha hassas bir işlemdir ve bu süslemelerin korunabilmesi için idealdir.
  • Kumaşta pamuklanma ve tüylenme olabilir. Bu küçük kumaş topları, giysinin görünümünü bozabilir. Kuru temizlemenin yavaş hareketi, pamuklanmayı önlemede etkilidir. Tüylenme meydana gelirse, Dry Center gibi profesyonel bir temizleyici tüy toplarının nasıl güvenle çıkarılacağını bilir.
  • Yıkama, kumaşın dokusunu değiştirebilir. Yumuşak gömlek, bluzunuzu yıkandıktan sonra sert ve kaba hissedebilirsiniz.
  • Evde makinede yapılan yıkama, lekeleri sabitleştirerek sizi çıkarılması daha zor lekelerle baş başa bırakabilir.

Bize Ulaşın

  • Telefon: 444 4 379 (DRY)

  • Faks: 0216 428 48 70

  • Form: İletişim Formu için tıklayın.

Bizi Takip Edin!