dry center reklam alanı

Valiz Temizleme

Valiz ve bavullar, seyahatimiz boyunca eşyalarımızı taşımakla kalmaz, kendileri de bir yolculuğa çıkarlar. Ve bu yolculukta, temiz kalmalarını engelleyen birçok mesafe katederler: Teslim kontuarı, yürüyen bant, x-ray cihazı, konveyör, otobüs, tren ve uçak bagaj bölümleri…

Ayrıca, seyahat çantaları; havaalanı, terminal veya garda aceleyle koştururken birçok kir, leke ve darbeye maruz kalırlar. Profesyonel valiz temizleme ve tamiri hizmetleri, valizlerin hem uzun ömürlü olmaları hem de eşsiz görünümlerini korumalarında iyi iş çıkarırlar.

Valiz Kuru Temizleme

Valiz ve bavul nasıl temizlenir sorusunun su götürmez bir cevabı vardır: Valiz kuru temizleme. Kötü haber, her kuru temizlemeci valiz temizlemesinde kompetan değildir. İyi haberse, çanta temizleme uzmanı olan Dry Center’ın valiz kuru temizleme hizmetini, her türlü ihtiyacı giderecek şekilde ve yüksek standartlarda kurgulamış olmasıdır.

Valiz Nasıl Temizlenir?

Valiz ve bavul; üretimindeki malzeme, aksesuar ve kumaş özelliklerine göre oluşturulan bir bakım planı ile temizlenir. Bu bakım planı ile verilecek hizmetler, kullanılacak materyalden gerekli işlemlerin sırasına kadar hassasiyetle detaylandırılır.

Valizin İçi Nasıl Temizlenir?

Valizlerin dışı kadar iç kısımları da, kir ve lekelere karşı savunmasız kalabilirler. Kişisel bakım ürünü, makyaj malzemesi, içecek gibi sıvıların bir şekilde valizin içine akması, hoş olmayan sürprizlerdir ve bu durumların hepsi, doğru müdahaleler gerektirir.

  1. Valiz Ceplerini Boşaltma: Bu önemsiz bir işlem değildir, çünkü insanların valiz cepleri söz konusu olduğunda ne kadar unutkan oldukları bilinen bir gerçektir. Bu yüzden, valiz ceplerini önemseriz ve onları tamamen boşaltmadan temizlemeye başlamayız.
  2. Valizi Vakumlama: Temizleme işlemine geçmeden önce kaba toz ve kir parçacıklarını vakumlamak oldukça iyi bir fikirdir. Bu sayede, döküntülerin etrafa bulaşmaları engellenerek temizlik performansı arttırılır.
  3. Valizin vakumla süpürülmesi basit gibi görülebilse de, astarın valizin iç kısmından ayrılmasına veya parçalanmasına neden olabileceği için uzmanlık gerektiren bir iştir.

  4. Astar Kuru Temizleme: Bazı bavulların astar dahil iç kısımları çıkarılabilirdir ve bu özellik, doğru yöntemlerle yapılan temizlikte bir avantaja dönüştürülebilir.
  5. Valiz ve bavul gibi taşıma çantalarının astarları, ceket, pantolon, mont, abiye elbise, gelinlik gibi birçok giyside kullanılan astarlar gibi narin bir yapıya sahiplerdir. Bu yüzden, bavul astarlarının kuru temizleme yapılması zarar görmemeleri için önemlidir.

    Çıkarılabilir astarlar, kuru temizleme öncesi giysilerdekine benzer leke çıkarma işleminden geçirilirler.

  6. Astarı Yerinde Temizleme: Valiz astarını yerinde temizleme, daha çok noktasal uygulamalara ve astarın kumaşına göre sınırlı malzeme kullanımına dayanır.

    Fazla temizleme maddesi ve su kullanmak, astarda hare oluşturursa, bu hareleri gidermek zahmetli bir uğraştır. Hareden daha kötüsü ise bavulun iç kısmının nemli kalmasıdır. Çünkü nem ve rutubet, bir bavulu küf ve mantar cenneti yapmaya yeter de artar bile.

  7. Valizin İçini Kurutma: Valiz temizliği yapıldıktan sonraki aşamalar, durulama ve kurutmadır. Kurutmadan %100 emin olmak isteriz ve bunun için profesyonel kurutucular ile gerekiyorsa uzun işlem sürelerinden faydalanırız.
  8. Valizi Dezenfekte Etme: Valiz ve bavullar kullanım şekli, sıklığına bağlı olarak virüs, bakteri ve mikropların bir nevi favori otostop araçlarındandır. Yalnız bir sorun vardır, valizinize binerler ve bir daha inmezler!

Bu aşamada, onları valizden kapı dışarı edecek işlem olan dezenfeksiyon ön plana çıkar. Dezenfektan ürünler veya ozon uygulaması kullanarak valizleri başarıyla dezenfekte ederiz. Bu, valizdeki küfü ve kokuları gidermek için de iyi bir yöntemdir.

Valizin Dışı Nasıl Temizlenir?

Valiz temizliği, temizlemeye başlamadan önce valizin tamamen kapalı olduğunun kontrol edilmesi ve dış kapak üretim malzemesine göre uygun işlemin belirlenmesi ile yapılır. Böylece, hem valiz içine olası bir sızıntının (nemin) önüne geçilir hem de yapılacak temizlik işleminin valizin kaplamasına zarar vermesi engellenir.

Sert Valiz Temizleme

Sert valiz ve bavul, çoğunlukla sert plastikten (Polikarbonat, Polipropilen, ABS, PVC…) üretilir. (Diğer bir sert kapak valiz çeşidi olan alüminyum valiz, ilerleyen bölümde yer almaktadır.)

Sert bavul, öncelikle mikrofiber bir bez ve ağır olmayan bir sabun veya sıvı deterjanla silmeye başlanarak temizlenir. Silmenin etkinliğine, sert kapaklı valizin dayanıklılığına göre profesyonel yüzey silgisi ve bavuldaki çizikler için özel çizik giderici cilalara geçiş yapabiliriz. Kaliteli bir silikon bazlı yüzey cilası da valizin parlaklığını korumaya ve kaplamanın direncini arttrmaya yardımcı olacaktır.

Bavul yüzeylerinin sert darbelere dayanıklı olması yanıltıcı olabilmektedir, bazı düşüncelerin aksine, bavullar aşındırıcı temizlik malzemelerinden zarar görürler.

Kumaş Valiz Temizleme

Bavul ve valiz üretiminde en sık kullanılan kumaşlara; sentetik kumaş olarak polyester, naylon (balistik, cordura) ve doğal kumaş olarak kanvas (keten, pamuk) örnek verilebilir.

Kumaş valiz; dış kısmındaki görünür kalıntılar, varsa evcil hayvan tüyleri vakumlandıktan sonra gerekli yüzeysel veya derinlemesine temizlik işlemleriyle temizlenir. Vakumla süpürme yeterli olmazsa, yapışkan rulo bantlarla ve manuel olarak müdahaleler yapılır.

Dry Center, kumaş bakımı ve temizlemesinde uzman olduğu için kumaş valizlerin temizliğinde de bu tecrübelerinden faydalanır. Kumaş çeşidi izin verdiği ölçüde; valiz kuru temizleme, buharlı işlem, yıkama ve leke çıkarma işlemleriyle bütünsel veya noktasal uygulamalar yaparız. Ayrıca, astarda olduğu gibi, kumaşta hare ve su lekesi oluşmaması için fazla temizlik malzemesi kullanmaktan kaçınırız.

Bavul renkleri de yapılacak temizleme uygulamalarını etkiler: Siyah ve lacivert gibi koyu renkliler için bavul temizleme, beyaz, gri ve krem gibi açık renkli olanlara göre daha nazik dokunuşlar gerektirir.

Kumaş bavul temizlendikten sonra, taviz vermediğimiz kurutma ve kumaş koruma süreçleriyle temizlik tamamlanmış olur. Kumaş koruma; koruyucu malzemelerle kumaşa, su geçirmezlik ve leke tutmazlık özelliklerinin kazandırılmasını hedefler.

Deri Valiz Temizleme

Deri valiz, ailedeki kız çocuğu gibidir. Kız çocuğu nasıl evin en nadide parçasıysa, deri valiz de valiz ailesinin en kıymetli üyesidir. Bu yüzden, yapılacak her işlem en üst düzey dikkat ve uzmanlık gerektirir.

Deri valiz ve bavullar; özel deri temizleyici kullanılması ve yapılacak işlemlerin önce derinin görünmeyen bir yerinde test edilmesi ile adım adım temizlenir. Testin yapılması, yapılacak işlemin derinin doku, parlaklık ve renklerini nasıl etkilediğine dair bir ön kontroldür.

Deri temizliğinde su, sabun veya deterjan kullanılması, derinin yağı ve cilasını giderecek önemli tehditlerdir. Derinin orijinalliğini kaybetmesi bir yana, yeni leke ve soluk oluşturma potansiyelini taşırlar.

Havaalanı bagaj sistemleri, sorunsuz çalışmalarını sağlamak için gresle yağlanan hareketli parçalardan oluşur. Bu yüzden, valizlerde yağ lekesi ile karşılaşılması hiç şaşırtıcı bir durum değildir. Dry Center, deri valizdeki yağ lekesi için en etkili çözüm ve doğal bir yağ çözücüsü olan kuru temizleme sıvısı ile başarılı sonuçlar alır.

Suni deri bavul temizliği ise orijinal, hakiki deri temizlemeye göre daha sınırlı müdahalelere izin verir ve beklentilerin karşılanması daha sınırlı kalabilmektedir.

Alüminyum Valiz Temizleme

Alüminyum valiz; bir sünger veya beyaz bezin ılık su, yumuşak sabun karışımı bir çözelti ile nemlendirilmesi ve sadece kirli alanın değil, tüm dış yüzeylerin silinmesiyle temizlenir. Valizin tüm kapak yüzeylerinin silinmesi renk farklılıkları olmaması, kuru bir bezle tamamının kurutulması ise silindikten sonra su lekeleri oluşmaması için önemlidir.

Temizleme işleminden sonra valiz yüzeyini cilalamak veya onarmak amacıyla macun kullanarak rötuşlar yaparız, bazen de sihirli etkiler elde ederiz.

Alüminyum bavullar, aynı zamanda büyük metal parçalarıdır. Alüminyum bavul kasaları genellikle, korozyon sürecini yavaşlatmak amacıyla koruyucu bir tabakaya sahiplerdir, yani ekosallıdır. Ayrıca alüminyum bavul, ne kadar dayanıklı ve sağlam olsa da, çizilme, donuk görünme ve çatlamalara karşı hassastır. Alüminyum bavul temizliği, koruyucu tabakanın ömrünü ve bavulun orijinal görünüm süresini uzatacak şekilde gerekli sprey ve köpük kullanımı ile yapılır.

Valiz Aksesuar ve Parçalarının Temizliği Nasıl Yapılır?

Valiz aksesuar ve parçalarının temizliği, donanımların üretildiği malzemelerin özelliklerine ve metal parçalarda (özellikle de kurutulması zor olanlarda) su kullanılmamasına azami dikkat gösterilerek yapılır.

Valizler üzerinde, onları tamamlayan birçok aksesuar ve parça bulunur: Dönebilen tekerlek (silikon, bilyalı rulman), valiz çekme kolu, teleskopik sap, tutma kulpları (alüminyum, paslanmaz çelik), kademeli çek çek, kilit mekanizması (asma, sabit, tsa kilitli), koruyucu lastik, fermuar, mandal, kanca, klips, kemer, şerit kayış, omuz askısı, kimlik etiketi…

Valiz Tamiri

Valizler, sert darbeler hesap edilerek en dayanıklı şekilde üretilmeye çalışılır. Ne var ki, kullanım süresi ve aldıkları darbelerin şiddeti, tamir için birçok valiz ve bavulun bize gelmesine neden olur. Dönmeyen valiz tekerlekleri, kopan taşıma sapı, kolları, kırılan çek çek, mandal, yırtılan astar, derisi aşınan tutamaç, sıkışmış fermuar, bozulan kilit, gevşeyen vidalar, delinen, çizilen, çatlayan veya soyulan valiz kapakları, valiz tamiri listemizin doğal üyelerinden bazılarıdır.

Dry Center; valiz ve bavullardaki bütün bu arızalı bölümler için valiz tamiri ve parça değişim hizmeti vermektedir. Konteyner, römork, şut altı gibi bölümlerde sert darbe almış valizlerde bile yapabileceklerimiz bulunur. Dahası; kırık, kopuk, yırtık, bozuk, çizik, çatlak ve soyulmuş parçalar için her zaman bir umut vardır. Valiz tamiri nasıl yapılır ve valiz tamiri fiyatları sayfalarından bu hizmetin diğer detaylarına ulaşabilirsiniz.

Valiz Leke Çıkarma

Dry Center; deri, kumaş bakımındaki uzmanlığı sayesinde valiz ve bavuldaki lekeleri, yüksek başarıyla bulundukları yerlerden çıkarır.

Valiz ve bavul gibi taşıma eşyaları, ne kadar dikkat edilse de iç, dış lekelere maruz kalırlar. Bu lekelere erken müdahale etmek, leke çıkarmada eşsiz bir katkı sağlar. Lekelere neden olan birçok faktör vardır: Kişisel temizlik ve bakım ürünleri (şampuan, saç kremi, vücut losyonu, parfüm, deodorant…), makyaj malzemeleri (oje, ruj, rimel…) yiyecek, içecek gibi gıda ürünleri (meyve suyu, süt, şarap…) dökülmesiyle oluşan lekeler, mürekkep bulaşmasıyla oluşan kalem lekeleri, yapışkan etiket lekesi vb.

Valiz Koku Giderme

Valizler, kullanıldıkları sırada veya evde muhafaza edilirken birçok kokudan nasibini alabilir. Dry Center, etkili sonuçlar aldığı bavul, valiz koku giderme hizmeti ile valizdeki kokulardan kurtulmanızı sağlar ve bu kokuların giysilerinize nüfuz etmesinin önüne geçer.

Valizin İçindeki Koku Nasıl Giderilir?

Valiz ve bavul, küçük bir gardrop konseptine benzer. Nemli ve havalandırılmamış ortamlarda kalırlarsa gardrop gibi içlerinde, kıyafetlerde kokuya neden olan moleküller birikir. Dökülen sıvı malzemelerin kendi esansları dışında, alınan koku büyük çoğunlukla rutubet kokusudur.

Rutubet kokusunu valiz içinden gidermek, her yerine ulaşılabilen bir elbise dolabından veya komple işlem yapılan bir giysiden gidermekten daha zordur. Valizin içindeki rutubet kokusu, bazı durumlarda beyaz sirke ve su karışımı ile nemlendirilen bir bezle valizin iç kısımları silinerek giderilir.

Risk almamak adına bu sayfadaki profesyonel koku giderme işlemleri için Dry Center’dan valiz temizleme hizmeti alabilirsiniz. Kuru temizleme koku giderir mi sayfasında daha detaylı kokular nasıl giderilir bilgileri bulunmaktadır.

Yeni Valiz Kokusu Nasıl Gider?

Yeni valizler uzun süre kapalı kaldıkları için ister istemez içlerinde bir koku birikir. Kıyafetlere geçmemesi için bu kokunun valiz kullanılmadan önce giderilmesi gerekir.

Yeni valiz kokusu, valizin içine biraz karbonat serpilmesi ve kapalı tutulan valizin bir gün sonra vakumlanması ile belli oranda gider. Valiz içini vakumlarken astara zarar vermemeye dikkat edilmelidir. Dry Center, profesyonel valiz temizleyici, koku giderici ve buhar kullanımı ile yeni bavul kokusu için en hassas koku giderme uygulamalarında bulunur.

Ortak uygulamalar olabildiği için bavul kokusu nasıl geçer konusunda, kuru temizleme koku giderir mi bağlantısına bakmanızda fayda olabilir.

Valiz Temizleme ve Sık Sorulan Sorular

Valiz ile Bavul Arasındaki Fark Nedir?

Valiz ve bavul arasında fark yoktur, fark denilebilecek tek nokta; valiz ve bavulun çanta ailesi içinde yer alan küçük ve büyük kardeş gibi olmalarıdır. Valiz, fransızca (valise) kökenli olup yolculuk öncesi içine giyim vb. eşya konulan küçük bir el bavuludur. Bavul ise, İtalyanca (baule) kökenli olup valizle aynı amaçla kullanılan daha büyük çantadır.

Bu sayfada geçen valiz ve bavul kelimeleri, eş anlamlı olarak kullanılmıştır.

Samsonite Valiz Temizliği Nasıl Yapılır?

Samsonite valiz temizliği; en iyi sonuç alınacak teknikler, kaliteli temizlik malzemeleri ve aceleye getirilmeyen ince bir işçilikle yapılır. Samsonite valiz tamiri için de kaliteli bir hizmet vermekteyiz.

Samsonite; seyahat çantası, valiz, bavul ve aksesuarları alanlarında bulunduğu pazarı şekillendirmiş güçlü bir markadır. Aynı zamanda iyi bir yatırım anlamına gelen Samsonite valizler, periyodik valiz temizleme hizmeti alınarak uzun süreler kullanılabilir. Bu bilgiler, sadece Samsonite değil, diğer bütün markalar için geçerli bavul temizliği nasıl yapılır tavsiyeleridir.

Bavul Temizliği Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Bavul temizliği; kullanım süresi, kirlilik derecesi ve konulduğu yerlerin ne kadar temiz olduğuna göre belirlenen bir sıklıkla yapılmalıdır. Otobüs veya trene kıyasla uçak yolculuğunda kullanılan valiz ve bavulların temas ettikleri yüzey sayısı daha fazladır, bu yüzden 2-3 kullanımda bir temizlenmeleri gerekir. Uzun yolculuklar sonrası ve özel ihtiyaç durumuna göre bir bavul, her seyahat sonrası da temizlenebilir.

Kullanmadığınız bavulların bile yılda en az bir kere derinlemesine temizlenmesi; koku giderme, sararma önleme, güve ve böcek uzaklaştırma gibi koruyucu tedbirlerin alınmasını sağlayacaktır. Uzun süre kapalı kalmış bavullarınızı, nemin giderilmesi ve koku birikmemesi adına arada bir havalandırmanızı tavsiye ederiz.

Valiz Temizleme Ne Kadar Sürer?

Valiz ve bavul temizleme, standart işlemlerden oluşuyorsa 1-2 gün sürer. Temizlik ve leke çıkarma işlemlerinin daha iyi sonuç almak için tekrarlanması, bu süreyi uzatır. Bavul tamiri yaparken parça değişimi veya kapsamlı bir müdahalede bulunurken bavul boyama yapılacaksa, valiz temizleme en az 3 gün sürer.

Valiz Temizleme Fiyatı Ne Kadar?

Valizler özel ürünlerdir, yapılacak işlemin niceliği ve niteliği valiz temizleme fiyatı üzerinde etkilidir. Standart bir valiz temizleme fiyatı belirtmek zor olsa da, valiz ve bavulunuzla ilgili görsel, almak istediğiniz hizmet gibi bilgileri paylaşırsanız size en kısa sürede fiyat bilgisi ile dönebiliriz.

Hangi Boyut Valizler Temizlenir?

Elle yüksek kalitede hizmet verebildiğimiz için her boyut valiz ve bavul Dry Center’da hak ettiği şekilde temizlenir: Büyük boy, orta boy, kabin boy, pilot boy, çocuk boy, el valizi…

Hangi Tiplerde Bavul Temizliği Yapılır?

Her boyutta olduğu gibi her tip bavul, valiz temizliği Dry Center’da ustalık ve titizlikle yapılır: Tekli, ikili set, üçlü set, dörtlü set, bavul aksesuarı…

Hangi Model Bavullar Temizlenir?

Sert plastik, kumaş, deri, alüminyumdan üretilen her model bavul ve valiz, valiz temizleme yöntemleri sayesinde temizlenir. Astar, cep, file, körük kullanılmış valizler, el bagajı veya kabinli bagaj olarak geçen bavullar da, bu temizlik kapsamındadır. (Astar; viskon, rayon, cupro, pamuk, ipek, polyester, asetat veya bu kumaşların karışımları olabilir.)

Valiz Kuru Temizleme ve Sık Sorulan Sorular

Valiz ve bavul kuru temizleme, Dry Center’ın sunduğu üstün performanslı ve yüksek standartlı bir temizleme hizmetidir.

Valiz Kuru Temizleme Nedir?

Valiz kuru temizleme; valizlerin kullanım sürelerini uzatan ve ihtişamlı görünümlerini korumaya yardımcı olan hassas temizleme ve bakım işlemleridir. En iyi performans için; başarısı kanıtlanmış teknikler, kaliteli temizlik malzemeleri ve usta işçiliklerden faydalanılır.

Valiz Kuru Temizleme Nasıl Yapılır?

Valiz kuru temizleme; bu sayfadaki işlemlere ek, profesyonel çanta kuru temizleme hizmetlerindeki usta işi yöntemler ve püf noktaları ile yapılır. Valiz temizleme, leke çıkarma, yağ giderme, küften arındırma, dezenfeksiyon, koruma kalkanı (su geçirmezlik, leke tutmazlık), renk canlandırma, valiz boyama, yenileme, valiz ve bavul tamiri yapılan işlemlerden bazılarıdır.

Her Marka Valiz Kuru Temizleme Yapılır mı?

Evet, bütün valiz ve bavul markalarının ürünleri kuru temizleme yapılır. Valiz kuru temizleme hizmeti verdiğimiz bazı markalar:

  • Aeropostale, Ajmone, Arlo Skye, American Tourister, AmazonBasics, Away
  • Beymen, Bottega Veneta, Bric’s, Briggs & Riley, Brunello Cucinelli
  • Calvin Klein
  • David Jones, Delsey, Deri Company, Dolce&Gabbana
  • Eagle Creek, Eastpak, Ermenegildo Zegna, Etro
  • Fabbrica Pelletterie Milano, Fabrika, Fossil, FPM
  • Ghurka, Globe-Trotter, Gucci
  • Hartmann, Herschel, Heys
  • IT Luggage
  • London Fog, Longchamp, Louis Vuitton, L.L.Bean
  • Kenneth Cole
  • Mark Cross, Michael Kors, Montblanc, Mosafer, Mulberry
  • Network, New Era, Nike
  • Open Story, Osprey
  • Pierre Cardin, Prada, Puma
  • Rimowa
  • Saint Laurent, Samsonite, Smythson, Steamline, Stratic
  • Tecknomonster, Thom Browne, Thule, Tommy Hilfiger, Travelpro, Tumi
  • U.S Polo
  • Valextra, Vaude, Victorinox